26 Σεπτεμβρίου 2014

Ε2 Ήχος Βαρύς Εωθινό 5ο



Στη νέα αυτή εκπομπή μας θα ακούσουμε τον:
- Λυκούργο Πετρίδη να μας ψάλλει από ζωντανές πάντα ηχογραφήσεις, μέλη του όρθρου …( ..Θεός Κύριος , καθίσματα . και αναβαθμούς ..).. του βαρέως ήχου.
Αθανάσιος Παναγιωτίδης  μας αποδίδει τον Ν΄ ψαλμό και πάλι σε μέλος του βαρέως.
-Σπύρος Μαϊδανόγλου :Αίνοι του βαρέως και τροπάρια αυτών.
-Το εωθινό το ε΄ .... από τον Κωνσταντίνο Πρίγγο.
-Χαρίλαος Ταλιαδώρος σύντομη δοξολογία του Βαρέως.
-Χερουβικό βαρέως  Αθανασίου Καραμάνη… εκτελεσμένο από τον ίδιο.
-Κλείνουμε όπως αρχίσαμε , με Λυκούργο Πετρίδη λειτουργικά και Άξιον Εστί.
 Καλή ακρόαση….. 


19 Σεπτεμβρίου 2014

5ος Κύκλος (Ε) εκπομπών ... Ε1 απόδοση της εορτής της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αισίως και με την βοήθεια του Κυρίου μας, ξεκινάμε έναν ακόμη κύκλο εκπομπών αρχής γενομένης από την απόδοση της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Εύχομαι ... να έχουμε καλή υγεία πνευματική και σωματική, το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει την καρδιά μας και την διάνοια μας, και ο Θεός να μας δίνει κουράγιο για αγώνα , ελπίδα, και αντοχή στα ύπουλα κτυπήματα του πονηρού , που στην εποχή μας, είναι πολλά , ποιο εμφανή, και πολύ ποιο σκληρά και αμαρτωλά.... ο Θεός να μας ελεήσει.  
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, με τον σταυρό στο χέρι που είναι ο φύλαξ πάσης της οικουμένης... και που μπορεί με τον Τίμιο Σταυρό  στο χέρι να μην πήγε κανείς "μπροστά" ...(..ανθρωπίνως και κατά το κοινός λεγόμενο....) αλλά πήγε σίγουρα προς τα πάνω.. στην αγκαλιά του Κυρίου μας.
Ένα είδος αντίστασης είναι και αυτό που κάνουμε με τις εβδομαδιαίες μουσικές εκπομπές μας, και προτείνουμε για όλες τις ηλικίες.... αντί του αλαζονικού, την σεμνή μεγαλοπρέπεια , αντί του φτηνού εντυπωσιασμού με διάρκεια πυροτεχνήματος, την διαχρονικότητα της απλότητας, αντί του σεξισμού την σεμνότητα, αντί του εκκωφαντικού και την σύγχυση του νου, την πραότητα και την ηρεμία της ψυχής..... και εν κατακλείδι ... αντί της απώλειας την σωτηρία.