18 Νοεμβρίου 2012

Το Πανηγύρι της Παναγίας μας

Το Πανηγύρι της Παναγίας μας


 Νύμφη Πάναγνε, Εὐλογημένη, Θεοτόκε, Κατακεκρυμμένη, σκέπε λαὸν Ἀργολίδος Πανάμωμε· τοὺς Σοὶ προστρέχοντας Δέσποινα λύτρωσαι, παθῶν παντοίων ψυχῆς τε καὶ σώματος, ὅπως ἅπαντες ὑμνοῦντες τὰ σὰ θαυμάσια, δοξάζωμεν Χριστὸν τὸν Φιλάνθρωπον.

Το ιστορικό μας Μοναστήρι πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς στην μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου . Την παραμονή 20 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Τρίτη στις 6 θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός  ,και θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία . Το πρωί της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία . Το απόγευμα της εορτής στις 5 θα τελεστεί  μεθεόρτιος εσπερινός και κατόπιν θα ακολουθήσει  της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας καθώς και των ιερών λειψάνων διαφόρων Αγίων που φυλάσσονται στο μοναστήρι. Μετά το πέρας της λιτανείας και της αρτοκλασίας θα γίνει  το Κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Σημειώνεται τέλος οτι το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι και στα πλάισια της εκπομπής Εν τω φωτί σου οψόμεθα φώς , θα μεταδοθεί ένα ωριαίο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην Παναγία την Κατακεκρυμμένη στους 105,2 fm και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.