29 Αυγούστου 2012

Γέμισε η Ελλάδα Εφιάλτες…..Προσοχή και Προσευχή






Για πότε ευχόμασταν ''καλό καλοκαίρι ….'' και πότε φτάσαμε στο '''καλό χειμώνα….''  Ένα χειμώνα δύσκολο για όλους μας για πολλούς και διαφόρους λόγους …είτε οικονομικούς αλλά κυρίως πνευματικούς .

Απομακρυνθήκαμε αγαπητοί μου από τον Κύριο….πέσαμε με τα μούτρα στα υλικά αγαθά  και στην καλοπέραση και ξεχάσαμε τον Εσταυρωμένο …..

Γιατί τάχα ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο;;;
Να φάμε να γλεντήσουμε ….αύριο γαρ αποθνήσκουμε….
Ή κατά το νέο ελληνικότερο ….μια ζωή την έχουμε αν δεν την γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι  θα καζαντίσουμε …..

Γι αυτό ήρθαμε στην ζωή;;;  για να κάνουμε πράξη το πιστεύω του άφρονα   πλουσίου;;
Και αν τη νύκτα τούτη οι δαίμονες απαιτήσουν την ψυχή μας;;;;

Οι περισσότεροι καλόγεροι έχουν στο κελί τους μια νεκροκεφαλή από το οστεοφυλάκιο για να τους θυμίζει καθημερινά την κατάληξη που θα έχει το υλικό μας σώμα….. τα σάβανα δεν έχουν τσέπες συνηθίζουν να λεν και μέρα με την μέρα απαγκιστρώνονται από τα υλικά αγαθά και γίνονται πραγματικά ελεύθεροι.
Πως ταιριάζουν τα ουαί τους Κυρίου μας σε πολλούς από εμάς στην σημερινή εποχή αλλά κυρίως στους ανθρώπους που μας κυβερνούν ….και που όταν ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους δεν είχαν σακάκι να ρίξουν στους ώμους τους και μετά από λίγα χρόνια διακυβέρνησης βρέθηκαν με δεκάδες ακίνητα εταιρίες μετρητά και όλους τους δικούς τους τακτοποιημένους …..

Ελλαδίτσα μου σε πρόδωσαν για μια ακόμη φορά …..

Γέμισε η Ελλάδα Εφιάλτες…..

Θαρσείτε …. Τον Έλληνα-Ορθόδοξο τον τρέμουν γιατί μόλις φουντώσει η φλόγα της πίστης που καίει μέσα του από την στιγμή του αγίου Βαπτίσματος τότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους…..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ αδερφοί μου….

ΠΡΟΣΟΧΗ: για τις αμαρτίες μας …(..γιατί οι πολλές και βαρειές αμαρτίες καθώς και η αποφυγή του εκκλησιασμού…. καταργούν σταδιακά το ιερό βάπτισμα …και γινόμαστε έρμαιο των δαιμόνων …) και συμμετοχή στα μυστήρια κυρίως της εξομολογήσεως και της Θεία Κοινωνίας,….. μη λέτε τον πόνο σας οπουδήποτε, βρείτε έναν πνευματικό καθοδηγητή και ξαγορευθείτε τα προβλήματα σας      

ΠΡΟΣΕΥΧΗ :για τα πάντα…από το ποιο ασήμαντο  για το ποιο σημαντικό… συνέχεια με την ευχή του Χριστού στο στόμα μας και στην καρδία μας <<Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού του Ζώντος Ελέησόν με  τον αμαρτωλό>>
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται.

Και μην πιστεύουμε πως όλα αυτά δεν είναι σχετικά με τη θεματολογία αυτού εδώ του ιστοχώρου… διότι και η μουσική και η αγιογραφία και όλες οι Ιερές τέχνες εκτός του ότι άμεσα δοξάζουν τον Τριαδικό Θεό παράλληλα είναι και μέσα για τον πιστό προκειμένου να δυναμώσει την πίστη του και κατ επέκταση τις αντιστάσεις τους στον αγώνα τον καλό…..
Άλλωστε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Ακολουθούν δύο εκπομπές …η πρώτη αφορά παλαιότερο αφιέρωμα στα κοινωνικά …και η δεύτερη από την εορτή της αποτομής της τιμίας κεφαλής του προφήτου Ιωάννου του Προδρόμου.

Καλή ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.