8 Μαρτίου 2012

«Γλυκίσματα» από το ζαχαροπλαστείο του Τριωδίου



Ένα μικρό γλύκισμα θα σας προσφέρω σήμερα από το ζαχαροπλαστείο των ύμνων του Τριωδίου.

«Τοις εν σκότει αμαρτημάτων» δοξαστικό των αίνων της δεύτερης Κυριακής των νηστειών σε ήχο πλάγιο του δευτέρου από τον Θρασύβουλο Στανίτσα.

 Δεύτερη Κυριακή των νηστειών είναι η ερχόμενη Κυριακή, και όσο περνάνε  οι μέρες μπαίνουμε όλο και ποιο βαθειά στη μυσταγωγία του τριωδίου πυκνές ακολουθίες, μεγάλα απόδειπνα, κατανυκτικοί εσπερινοί, κ.α. και όλα αυτά με φόντο…όπως λέει και ένας αδερφός …. τη Μ. Εβδομάδα, τα Πάθη, το Σταυρό, και φυσικά την Ανάσταση.
Μακάριοι οι πιστοί που έχουν την δυνατότητα να ακολουθούν την λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας, και δω που τα λέμε όλοι λίγο πολύ μπορούμε να αφεθούμε στα χέρια του Χριστού μας…(…μας βολεύει άλλωστε ..).. και να ξεχάσουμε, για λίγο τον κόσμο..(..το κοσμικό φρόνημα ..δηλ.) που καθόλου δεν μας ωφέλησε μέχρι τα τώρα, να ξεχάσουμε τις μειώσεις των μισθών, των επικουρικών συντάξεων και όλα τα δεινά που μεταχειρίζεται ο αρχέκακος, μισάνθρωπος  με μοναδικό του στόχο να μας απομακρύνει από τον Κύριό μας και να μας βυθίσει στην απελπισία.
Μην πιστέψετε ποτέ πως θα αφήσει ο Κύριος μας το πολυτιμότερο και τελειότερο, δημιούργημά του αβοήθητο, ακόμα και οι τρίχες της κεφαλής μας ….είναι μετρημένες, ακόμα και τα πτηνά του ουρανού ούτε σπέρνουν ούτε θερίζουν, αλλά υμνούν με τις ουράνιες φωνές τους τον Θεό….ακόμα και αυτά ζουν ευτυχισμένα  χωρίς έγνοιες.
  Εμείς  οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί…έχουμε πλάτες… και τίποτα δεν πρέπει να μας φοβίζει γιατί σύμμαχος μας είναι ο Χριστός.

Ελπίζω το «λουκουμάκι» που θα ακολουθήσει  …από το ..ζαχαροπλαστείο …που λέγαμε..  θα σας βάλει  στο πνεύμα και θα σας τονώσει  το φρόνημα.


«Χαλινούς αποπτύσας τους πατρικούς» σε ήχο πλάγιο του τετάρτου σε μέλος του Ιακώβου από την φωνή του Χρύσανθου Θεοδοσόπουλου.
           

 Καλό στάδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.